Aktualne novice. Zmeraj na dosegu!

Ostanite na tekočem z dogodki in trendi v svetu tehnologije. Obiščite našo spletno stran za novice o naših izdelkih in prihajajočih dogodkih. Kot tehnološko podjetje si prizadevamo, da vam ponudimo najbolj inovativno in napredno tehnologijo, in želimo, da ste del tega. Bodite prvi, ki izve za našo najnovejšo programsko opremo ali prihajajočo predstavitev izdelka. Redno obiskujte našo spletno stran in ostanite v stiku z nami, da boste vedno korak pred drugimi.

Ali lahko delodajalec obvesti delavca o odmeri letnega dopusta po e-pošti?

Kako lahko delodajalec obvesti delavca o odmeri letnega dopusta?

Delodajalec mora delavca o odmeri letnega dopusta obvesti v pisni obliki. To lahko stori:

-  na klasičen način z osebno vročitvijo obvestila zaposlenemu ali

-  po elektronski poti na elektronski naslov delavca, če takšno uporabo zagotavlja in nalaga delodajalec (obvestilo je vročeno delavcu, ko prispe v njegov poštni nabiralnik in ne šele, ko delavec elektronsko sporočilo odpre oz. prebere).

Za obveščanje po elektronski poti morata biti izpolnjena 2 pogoja:

  • da delodajalec zagotavlja delavcu službeni e-naslov;

  • da se delavec in delodajalec dogovorita (najbolje v pogodbi o zaposlitvi), da je delavec za potrebe opravljanja dela dolžan uporabljati službeni e-poštni naslov (na ta način pregledovanje službenega e-naslova sodi v obveznost delavca, ki izhaja iz delovnega razmerja).

Ker mora imeti delodajalec dokazilo o tem, da je delavcu vročil obvestilo o odmeri letnega dopusta v roku, je še vedno najpogostejše klasično osebno vročanje, pri katerem delavec delodajalcu podpiše vročilnico. Pri vročanju po elektronski poti priporočamo način pošiljanja s potrditvijo prejema. V kolikor obvestilo pošiljate preko kadrovsko - informacijskega sistema, pa ni bojazni, saj le-ta zabeleži datum/uro pošiljanja.

Obveščanje delavcev o odmeri letnega dopusta preko oglasne deske, tako, da se na oglasno desko obesi seznam delavcev s številom dni letnega dopusta, ni dovoljeno, saj bi delodajalec s tem kršil obveznost varovanja osebnih podatkov zaposlenih.